De Kickstarter is afgelopen, maar wij zijn nog niet klaar! We blijven het 8Rlicht verder ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op facebook, twitter of google+.

UPDATE: Handsfree richting aangeven en meer...

Samen met fietsverlichtingsfabrikant Spanninga zijn we druk bezig om fietsen slimmer en veiliger te maken. Bij TEDx Zwolle stonden we op het podium met een slim fietsconcept met daarop uiteraard ons 8Rlicht. De fiets heeft ook een automatische koplamp en richtingaanwijzers voorop waardoor je je handen niet van het stuur hoeft te halen om richting aan te geven. Deze duurzame fiets draagt ook nog op een heel bijzondere manier bij aan een beter milieu.

Het veiligste achterlicht ooit

Met 80 LEDS ben je extra goed zichtbaar van achteren en opzij en dat zonder verblindend te zijn voor ander verkeer. Ook gaat het slimme achterlicht automatisch aan, zowel op tijd als op licht. Het slimme achterlicht is ook een remlicht dat ander verkeer waarschuwt als je plotseling moet remmen. Het 8Rlicht heeft een speciale actieve reflector functie die de werking van de normale reflector ondersteunt met de 80 LEDS en versterkt door die iets langer aan te laten.

Richtingaanwijzer

Het 8Rlicht is uitgerust met een richtingaanwijzer. Dit verbeterd de veiligheid in het verkeer aanzienlijk en zorgt ervoor dat iedereen achter u precies weet waar u heen gaat. De richtingaanwijzer kan bestuurd worden met de app en de remote.

Fiets vinden zonder zoeken

Fiets vinden zonder zoeken Met het 8Rlicht is je fiets gemakkelijk terug te vinden. Dit kan met de app op je smartphone of met de remote. Als je de 8Rlicht app op je smartphone geïnstalleerd hebt gaat je 8Rlicht knipperen zodra je smartphone in de buurt komt, zelfs wanneer je smartphone in je broekzak zit. Je loopt dan recht op je fiets af en fietst zo weg. Als je je fiets toch niet kan vinden kun je met de app ook nog het geluid aan zetten. Je hoort je achterlicht dan piepen. Met de remote kun je het 8Rlicht op afstand laten knipperen en het geluid aan zetten.

Veiligheidsfuncties

Het 8Rlicht waarschuwt ander verkeer bij een valpartij. Veel fietsongelukken zijn valpartijen. Als jij op de grond ligt ben je minder zichtbaar voor ander verkeer, zeker voor SUV’s, bussen en vrachtauto’s. Daarom waarschuwt het achterlicht met licht en geluid het andere verkeer als je valt.

We werken samen met de belangenvereniging voor doven en slechthorenden aan animaties op het 8Rlicht die jou veiligheid verhogen. Ook zijn andere waarschuwing op het 8Rlicht mogelijk. Bijvoorbeeld een waarschuwing dat je een kind voorop je stuur hebt en dus minder snel kunt reageren. Een verstandige automobilist haalt dan iets voorzichtiger in.

LED display

Je kunt het LED display ook gebruiken om je eigen tekst, plaatjes en animaties te laten zien. Een leuke manier om extra aandacht te trekken voor je bedrijf, club of website. Uiteraard moet deze functie zorgvuldig gebruikt worden, want het moet wel veilig blijven. We adviseren om snel bewegende animaties vooral overdag te gebruiken en als het donker wordt om te schakelen naar stilstaande plaatjes of langzaam wisselende afbeeldingen. Als je animatie onveilig is omdat deze te weinig licht geeft of knipperende patronen heeft, krijg je een waarschuwing.

Geen smartphone nodig

De veiligheidsfuncties werken allemaal ook zonder smartphone. Je kunt de remote van het 8Rlicht gebruiken om de meeste functies te gebruiken. Ook kun je een keuze maken uit plaatjes en animaties voor je achterlicht. Deze kun je zelfs apart instellen overdag en voor ’s avonds. Heb je wel een compatibele smartphone? Dan kun je de onderstaande functies ook gebruiken!

Anti-diefstal alarm

Het 8Rlicht beschikt over een automatisch anti-diefstal alarm. Het alarm schakelt vanzelf in als je bij je fiets weg loopt en schakelt weer uit als je met je smartphone weer in de buurt van je fiets komt. Als iemand anders je fiets verplaatst of probeert je achterlicht los te schroeven gaat het alarm af. Als je smartphone leeg is of je als je hem vergeten bent kun je het alarm uitzetten met een 3-cijferige code. Ook zit er een stil alarm in waarmee een stallingbeheerder kan zien dat er iets verdachts gebeurt met een fiets. Het zelfde radiosignaal kan de politie of AFAC gebruiken om jou via email op de hoogte te brengen dat je gestolen of verwijderde fiets gevonden is. We bewaken daarbij zorgvuldig je privacy: het achterlicht verstuurt alleen het versleutelde serienummer.

8Rlicht app

In de 8Rlicht app kun je zelf plaatjes tekenen met de ingebouwde editor en deze laten weergeven op de LED display. Teken bijvoorbeeld je initialen om je fiets persoonlijker te maken. De 8Rlicht app heeft ook een dashboard scherm. Op dit dashboard krijg je een overzicht van gegevens uit de sensoren van het 8Rlicht en uit sensoren in je smartphone. Zo bevat het dashboard een calorieënteller en cadansmeting gebaseerd op sensoren in het 8Rlicht. Ook kun je via het dashboard gemakkelijk een eerder gemaakte afbeelding, tekst of animatie op je achterlicht zetten. We maken de communicatie met het 8Rlicht open zodat ook ontwikkelaars van andere apps het 8Rlicht kunnen gebruiken. Met een beetje geluk valt het 8Rlicht dus straks ook te gebruiken met uw favoriete fiets-app.

Powered by: